Skip to main content

Arnhem/Erp, 22 september 2016 – Stukadoorsbedrijf De Groot in Erp heeft de Kwaliteits Award Gevelsystemen (KAG) 2016 van Stichting Garantiefonds Gevelsystemen in de wacht gesleept. Deze prijs wordt toegekend aan het bedrijf dat door het jaar heen de beste kwaliteitsprestaties neerzet. Gerard Troost, directeur van de stichting, spreekt van een terechte winnaar. “Ze hebben ‘m dik verdiend; De Groot levert op-en-top vakwerk.”

Sander de Groot, eigenaar van Stukadoorsbedrijf De Groot, ontving de award op woensdag 14 september uit handen van Bart ter Woerds, voorzitter van Stichting Garantiefonds Gevelsystemen (SGG). De feestelijke uitreiking was het hoogtepunt van de jaarlijkse ledendag van SGG in Burgers’ Zoo in Arnhem.

Uitzonderlijk goede prestaties

De KAG Award wordt toegekend op basis van een groot aantal kwaliteitscontroles gedurende het jaar. “De leden van ons waarborgfonds bieden opdrachtgevers een tienjarige garantieverzekering op hun werk, en daarmee financiële en bouwtechnische zekerheid”, legt Gerard Troost van SGG uit. “Wij kunnen die verzekerde garantie alleen dekken via zorgvuldige kwaliteitstoetsen. Hiervoor werken wij met onafhankelijke controlebureaus, die onaangekondigd verschijnen op alle projecten van onze zestig leden.” De jaarlijkse award gaat naar het bedrijf dat hierbij het best presteert. Troost: “Stukadoorsbedrijf De Groot heeft geweldig gescoord op al die controles; er was door het jaar heen zelfs niet één op- of aanmerking. Dat is bijzonder knap. Je moet echt heel goed zijn om er zo bovenuit te steken.”

Erkenning voor inzet op kwaliteit

Voor Stukadoorsbedrijf De Groot is de award een mooie erkenning voor de inzet op kwaliteit. Het familiebedrijf, in 1979 opgericht door Mari de Groot en nu in handen van de zoons Sander en Erwin, is gespecialiseerd in geïsoleerde gevelstucsystemen. Na een eerdere nominatie vorig jaar, is de award nu echt in de pocket. “Een geweldige eer en een mooie beloning voor ons team”, aldus Sander de Groot. “We selecteren onze vakmensen zorgvuldig, investeren in opleiding en werken alleen met bewezen kwaliteitsproducten.” De award is volgens hem niet alleen een verdienste van het team, maar ook van de opdrachtgevers. “Zij kiezen bewust voor kwaliteit. Dat is ook een compliment waard.”