Skip to main content

ERP – Stukadoorsbedrijf De Groot uit Erp neemt per 1 januari 2022 collega Van Heijst Stukadoors uit Eindhoven over. Door het samengaan van beide bedrijven ontstaat op het vlak van stucwerk en gevelisolatie één van de grotere spelers van Zuid-Nederland. “Dit versterkt onze positie in de markt”, vertelt Sander de Groot, mede-eigenaar van het Erpse bedrijf. “Daarnaast is het een stap die voor het personeel en klanten van Van Heijst Stukadoors continuïteit biedt en voor ons een duidelijke versterking van onze capaciteit.” 

Van Heijst Stukadoors is een sterke naam in de bouw, met name in de regio Eindhoven. De opa en vader van Kees van Heijst richtten het bedrijf samen op in 1950, waarna Kees het stokje overnam in 1990. Bij gebrek aan opvolging op 62-jarige leeftijd kwam hij door het regelmatige samenwerken in gesprek met De Groot. “Met De Groot klikt het. Al jaren. We staan er hetzelfde in: het werk dat we maken, moet goed zijn. Fijn dat we elkaar hierin hebben gevonden”. Op 1 januari 2022 gaan de twee officieel samen verder. Beide bedrijven blijven voorlopig onder eigen naam opereren. Kees van Heijst blijft directeur van de vestiging in Eindhoven.

‘ONS SPECIALISME NOG STERKER UITDRAGEN’

De overname past bij de weg die Stukadoorsbedrijf De Groot in is geslagen. Het familiebedrijf uit Erp wil haar dominante positie in stucwerk en gevelisolatie graag verder uitbouwen. “We zijn in ruim veertig jaar tijd altijd autonoom gegroeid. Maar deze kans wilden we niet laten liggen. Van Heijst is een prachtig bedrijf, met een zelfde aanpak en mentaliteit als bij ons. Heel nuchter. Wij willen vakwerk leveren. Punt. We verdubbelen hiermee onze capaciteit naar 50 vakmensen. Dit geeft een enorme boost aan ons bedrijf. Eentje die ons in staat stelt ons specialisme nog nadrukkelijker uit te dragen.”

‘KLAAR VOOR DE TOEKOMST’

Sander de Groot stelt dat het bedrijf jongeren die een carrière in de bouw overwegen nu nog meer te bieden heeft. “We zullen dan ook blijven uitdragen, meer nog dan ooit, dat het stukadoorsvak een prachtig vak is. Veel sectoren hebben moeite met het vinden van goede mensen. Wij ook. Maar ik denk dat we door het samengaan van onze bedrijven een nog aantrekkelijkere werkgever worden, waar het fijn werken is en waar je je prima kunt ontwikkelen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er straks een bedrijf staat dat klaar is voor de toekomst”, sluit Sander de Groot af.

WIL JE MEER WETEN?

Neem contact op met Sander de Groot via sander@degrootbv.com of 06 53 31 07 06.